Autoruiten blinderen

Wilt u uw auto een stoerdere en luxere uitstraling geven? Ervaar de vele voordelen van getinte autoruiten!

Wanneer je je auto bij Flextint laat blinderen, wordt gebruikt gemaakt van een speciale folie. Deze folie is getint, waardoor de ruit donker gekleurd wordt. Het tinten van je autoruiten kent vele voordelen.

  • UV-stralen worden tot wel 99% afgewend
  • Beperking van inkijk vanuit buiten
  • Getinte ruiten werken inbraakvertragend
  • Het interieur van je auto blijft goed beschermd tegen de zon, minder kans op verkleuring
  • Meer bescherming bij ongelukken ( bij een ongeluk vliegen de glasscherven niet alle kanten op als deze raam getint is met folie)
  • Het ziet er simpelweg stukken beter en luxer uit

Wetgeving autoruiten blinderen

Folies en coatings die het doorlaten van licht te sterk verminderen mag u niet aanbrengen op de autoruiten (rijksoverheid.nl). Uw autoruiten mogen het doorlaten van licht dus niet te sterk verminderen. Als we hier precies op ingaan, de voorruit van de auto moet minimaal 55% lichtdoorlatend zijn. Dit geldt ook voor de zijruiten aan de voorkant.

Uw achterruiten mogen daarentegen wel voorzien zijn van folie of coating. Het voertuig moet dan wel een rechter buitenspiegel hebben. Een auto met sterk getinte achterramen is vergelijkbaar met een autobusje, in een autobusje zitten ook geen achter ruiten waar zicht door is. Bij het tinten van uw achter ramen kunt u wel makkelijk naar buiten kijken, maar mensen kunnen moeilijker naar binnen kijken.

Wij kunnen uw autoruiten in verschillende percentages blinderen.

Percentages blindeerfolie Flextint biedt haar klanten verschillende tinten aan om uit te kiezen. Wij hebben 5, 15, 20, 30, 35, 50 en 70% lichtdoorlaatbaarheid. Hoe lager het percentage hoe minder licht de folie doorlaat, dus hoe donkerder de folie. Zie de afbeeldingen hieronder voor een beter idee van de diverse percentages die wij aanbieden. Mocht je moeite hebben met het kiezen van het juiste percentage dan helpen wij je graag.